PROGRAMOK
2023. április 1. SZOMBAT
VERSENYTERÜLET
10:00–17:00
PRO CUP TASTERS CHAMPIONSHIP
10.30–12.00
Cupping selejtező 3. körök (első felvonás)
14.00–15.30
Cupping selejtező 3. körök (második felvonás)
16.30-17.00
Cupping DÖNTŐ
STAGE
12:30–13:15
CAFE&BAR TALK SHOW – Kávéélmények Szaúd-Arábiától Közép-Amerikáig és a BÁNYAI FARM jövője Costa Ricán
Szűcs Péter (Peter’s Planet), Tóth Sándor (BÁNYAI Kávé)
13:30–14:00
CHEMAER premier – világszabadalom az otthoni kávékészítésben a Chemex-szel kollaborálva
Molnár Attila (One Eleven Roastery)
17:15
CAFE&BAR TALK SHOW
BLACK DIAMOND premier - Shane Tusup kávé- és ginmárkája a Bazáron – és a sztori, ami mögötte van
17:45-19:30
Studio54 Bar Session
Az ország legjobb bárjaiból érkező bartenderek készítik el a ’70-es ’80-as évek legnépszerűbb koktéljainak újratervezett verzióit – igazi glam bárhangulatban. Beszélgetünk arról, hogyan lett a mixer divatszakma, mennyire befolyásolta a bárvilág irányába a fiatalokat Tom Cruise és a Koktél című film, milyen volt az italkultúra New Yorktól Budapestig. Miközben meghívott vendégeink beszélgetnek, a bartenderek elkészítik a shot koktélokat, a közönség pedig megkóstolhatja a 21-századi Piña Colada, Bahama Mama, Singapore Sling és Sex ont he Beach verzióit – a budapesti bartender négyestől: Oláh Richard – Felix, Varsányi Ferenc – Hotsy Totsy, Schök Norbert – Diplomatico, valamint a Boutiq Bar alapítója és a program házigazdája, Nagy Zoltán.
TASTER ROOM
Vezetett kóstolók
14:00 Mediterrán sörök (Fáczán Dániel)
15:00 Specialty kávék és bean to bar csokoládék ízpárosítása
(Szabó Gabriella, Mészáros Krisztina)
16:00 Újgenerációs rumok (Molnár Andor)
2023. április 2. VASÁRNAP
VERSENYTERÜLET
10:30-13:30
AMATEUR CUP TASTERS CHAMPIONSHIP
10.30-12.00
Amatőr capping selejtező körök
13.00-13.30
Amatőr capping DÖNTŐ
STAGE
12:00–13:00
KÁVÉSZTORIK – trendek, üzletépítés, kávépiac itthon
Kerekasztal beszélgetés és élő podcast felvétel a Kávébár Bazáron
A vendégek: Csiszár Zsuzsi (Goosebumps), Benkovich Ádám (Ohana Coffee Family), Nagy Dávid (Kaffeine, Emily Eclair, Tamp&Pull), Szelei Szabolcs (Daisuke).
Az esemény háziasszonya Beniczki Szilvia, a beszélgetést vezeti Kosztolánczy Balázs. A beszélgetés során áttekintjük, hogy mi történt a kávézókban az elmúlt 3 évben (Covid, euró árfolyam, kávéár, rezsi stb), meddig emelkedhetnek még az árak és mit adhatnak a kávézók ezért cserébe a vendégeknek. Az árak és a minőség mellett természetesen a fenntarthatóságra is kitérünk, hogy ez valóban lényeges szempont-e manapság.
14:00–18:00
ALPRO PLANT BASED COFFEE CHAMPIONSHIP
A növényi alternatíva nem csupán egészséges, hanem finom! Ezt mutatják meg a profi baristák, akik kreatív italt és latte típusú italokat készítenek minta öntésével választott Alpro termékből.
TASTER ROOM
Vezetett kóstolók
14:00 Ultimate Guide to Gin (Kocsis Lilla)
15:00 A bean to bar csokoládék világa (Tóth-Tatai Lilla)
16:00 A világhódító japán whiskyk (Molnár Andor)
Kávébár Bazár – All rights reserved